Wat is het verschil tussen blogberichten en pagina’s

Hoewel ze er – zeker voor het oog van de bezoeker van je blog – precies hetzelfde uitzien, is er een wezenlijk verschil tussen blogberichten en pagina’s in WordPress. Maar waarin zit ‘m precies het onderscheid tussen beiden? En wanneer gebruik je berichten dan wel pagina’s?

Vooraf even zeggen dat ik het in dit stuk over WordPress heb. Ook andere blogplatformen maken gebruik van berichten en pagina’s, maar er kunnen verschillen in functionaliteiten zijn ten opzichte van wat ik hier vertel.

Wat zijn (blog)berichten?

Blogberichten – ook wel blogs, berichten of blogartikels genoemd – zijn in principe nogal tijdsgebonden en krijgen standaard dan ook een tijdsaanduiding mee. Ze verschijnen in omgekeerd chronologische volgorde op je berichtenpagina. Het laatst gepubliceerde bericht komt dus het eerst in beeld bij je lezer. Tenzij jij het anders instelt, wat perfect mogelijk is.

Omdat het meest recente bericht helemaal bovenaan te vinden is, hebben ze ook een zeer actueel karakter. Dat is vooral van belang omdat op een berichtenpagina vaak slechts een beperkt aantal berichten zichtbaar is. Bovendien: hoewel de bezoekers en lezers van je blog vrij makkelijk een (veel) ouder blogartikel kunnen terugvinden, gebeurt dat in de praktijk relatief weinig. Internetgebruikers kijken immers zelden verder dan hun neus lang is…

Over de auteur: Meester Dani Verified icon 1
(Nog niks beschikbaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *